Paulmarken Holmberg har som M&A-rådgivare tillhandahållit projektledande transaktionsrådgivning till LK Systems AB i samband med förvärvet av Maxitherm VVS AB

Datum

2022-04-21

Klient

LK Systems AB

Paulmarken Holmberg har som M&A-rådgivare till LK deltagit i hela förvärvsprocessen innefattande initial kontakt med Maxitherm, assistans vid analys av potentiella synergier, framtagande av finansiell värdering samt strukturering av affären och förhandling av kommersiella villkor. Slutligen har Paulmarken Holmberg genomfört juridisk due diligence samt biträtt LK vid avtalsförhandlingar, upprättande av avtalsdokumentation och tillträdet.

LK Systems som är marknadsledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvatten stärker i och med förvärvet av Maxitherm sitt erbjudande ytterligare.

Maxitherm är en kulvertleverantör som grundades redan 1942 och som sedan starten har samlat en gedigen expertis och erfarenhet kring snabba och säkra leveranser samt teknisk rådgivning och dimensionering, vilket garanterar kunderna rätt lösning för deras projekt. Idag är Maxitherm en ledande kulvertleverantör inom branschen och har marknadens bredaste produktsortiment när det kommer till flexibla kulvertsystem.

– ”Vi är tacksamma för det stora förtroendet från LK gällande deras förvärv av Maxitherm, en affär där vi varit med från start till mål – från att initiera dialogen till att presentera bud och slutföra affären. Något som visar bredden i vår tjänst som extern M&A-avdelning”, säger Marcus Holmberg, Partner på Paulmarken Holmberg.

Maxitherm har sitt huvudkontor i Örebro och omsätter ca 70 MSEK. Maxitherm kommer efter förvärvet ingå i affärsområdet Water and Heating Systems och tillsammans med Maxitherm kommer LK kunna erbjuda ett mer heltäckande kunderbjudande och ytterligare stärka positionen som Nordens ledande VVS-leverantör.

-”Vi är otroligt nöjda med Paulmarken Holmberg som i sin roll som oberoende M&A-rådgivare stöttat oss under hela förvärvsprocessen på ett strukturerat och professionellt sätt. Vi har nu välkomnat Maxitherm till LK-familjen där vi tillsammans kommer fortsätta leverera smartare och mer hållbara lösningar för en förenklad vardag”, kommenterar Michael Söderberg, Vd på LK Systems AB.

För ytterligare information kontakta:
PAULMARKEN HOLMBERG AB
Marcus Holmberg
Partner
marcus.holmberg@paulmarkenholmberg.se
070-689 90 30