Tjänst

Budanalys av indikativa bud

Står du inför att utvärdera ett bud på ditt företag och behöver expertis för att navigera genom processen? Vi på Paulmarken Holmberg är specialister på att noggrant värdera bolag och analysera budförslag.

Rådgivning

Pedagogiskt genom hela processen

Vi erbjuder skräddarsydd rådgivning för att säkerställa att du förstår varje aspekt av budet och dess implikationer för din verksamhet, men också vad budets villkor har för betydelse för framtiden. Med vår djupa förståelse för marknaden vägleder vi dig genom varje steg för att du ska få möjlighet att fatta rätt beslut och maximera värdet på din affär.     

Icke-bindande

Vad innebär indikativa bud

Under senare år har det blivit allt vanligare att fina företag uppvaktas med ett icke-bindande förslag på en transaktion, ett så kallat indikativt bud. 

Det är inte ovanligt att våra processer påbörjas utifrån ett intresse från en potentiell köpare, som uppvaktat en entreprenör och lämnat ett indikativt bud. 

På Paulmarken Holmberg har vi lång erfarenhet av att hjälpa ägare att utvärdera indikativa bud och ge strategiska råd kring nästa steg. 

Maximera värdet

Första budet är sällan det bästa

Oavsett om nästa steg innebär att under ordnade former konkurrensutsätta det indikativa bud du fått i en strukturerad process eller hitta argumenten för att öka värdet och gå tillbaka med ett motbud, så är det första budet sällan det bästa. 

Genom att involvera oss kan stora värden skapas. Bland våra kunder finns flera referenser som kan försäkra dig om att genom att anlita Paulmarken Holmberg kan du maximera både värde och villkor och samtidigt behålla en god relation till den köpare som uppvaktat dig med ett indikativt bud.

Kom igång

Vi reder ut oklarheter

Låt oss hjälpa dig att fatta rätt beslut när det kommer till ditt bolags rätta värde, kontakta oss så reder vi ut begreppen.