Om oss

Experter

Vi assisterar våra kunder i att kartlägga det optimala beslutet

Paulmarken Holmberg står i framkant som en av Sveriges främsta experter inom ägarplanering för företag. Med en gedigen erfarenhet från hundratals framgångsrika processer, där vi har guidat entreprenörer genom förändring kan du lita på att vi levererar en professionell och skräddarsydd tjänst. Vi är också dedikerade till att stödja såväl etablerade företag som start-ups genom kapitalanskaffningsprocesser och vi bistår företagsledningar med affärs- och organisationsutveckling. 

Hur vi jobbar

Vår passion är att vara din strategiska partner när det gäller ägarfrågor och vår målsättning är att vägleda entreprenörer och ägarledda bolag mot framgång genom skräddarsydda affärsstrategier och välbeprövade processer som fokuserar på försäljningar och förvärv av onoterade företag. Vi är också dedikerade till att stödja såväl etablerade företag som start-ups genom kapitalanskaffningsprocesser och vi bistår företagsledningar med affärs- och organisationsutveckling. 

Vi ser ödmjukt på de utmaningar och möjligheter som uppstår på vägen i våra processer och arbetar ständigt med att förbättra våra tjänster för att möta våra kunders behov på bästa möjliga sätt. Genom nära samarbete med våra kunder bygger vi långsiktiga relationer grundade på förtroende och ömsesidig framgång.

Vårt team har bred erfarenhet av att leda och styra företag, både som anställda och som ägare, från olika branscher. Dessutom har vi långvarig juridisk erfarenhet från arbete på några av Sveriges främsta advokatbyråer. Vi strävar alltid efter att leverera resultat av högsta kvalitet med vår djupa förståelse för affärsverksamhetens dynamik och marknadsförhållanden. Kombinationen av våra respektive styrkor gör att vi kan erbjuda våra kunder en unik och heltäckande leverans.

Branschoberoende

Breda erfarenheter

Vi har förtroendet att arbeta med en mångfald av kunder, från familjeägda medelstora företag till stora koncerner, family offices och finansiella och institutionella investerare. Oavsett vilken bransch du verkar i eller storlek på ditt företag kan du lita på att vi levererar skräddarsydda lösningar som uppfyller dina unika behov. Att se till att eventuell komplexitet kommer till sin rätt är också något vi är vana vid, utmaningar är förr oss en del av den vardag som vi trivs i. 

Vi är branschoberoende och sedan bolaget grundandes år 2010 har vi haft äran att hjälpa ett flertal framstående bolag att ta nästa steg. Våra uppdragsgivare är både svenska bolag och internationella företag med intresse för affärstransaktioner i Sverige. Som vår kund får du tillgång till vårt omfattande kontaktnät med köpare och investerare över hela Sverige och internationellt, vilket sträcker sig över de flesta branscher, inklusive industriella och finansiella köpare. Vi har kontor i Stockholm och Örebro.

Kompetenser

Enastående resultat

Kort sagt, med vår unika kombination av kompetenser och vårt dedikerade engagemang för att leverera enastående resultat, är vi det självklara valet för alla ägarledda företag som står inför en kommande förändring, vare sig det handlar om en bolagsförsäljning, ett förvärv, ett kapitaltillskott eller ett generationsskifte. Vi är här för att ge dig inte bara professionell rådgivning, utan även den personliga och empatiska support som behövs för att navigera framgångsrikt genom ditt företags nästa kapitel.

Fördelar

Varför Paulmarken Holmberg?

Mergers & Acquisitions

Vi lever och verkar inom det som heter M&A, Mergers & Acquisitions. På svenska kallas det vanligtvis företagstransaktioner eller företagsförvärv.

Läs mer
Vi i teamet på Paulmarken Holmberg tycker dock att ämnet och vårt ansvar som M&A-rådgivare är större än så. Vi väljer att se vårt uppdrag ur ett brett perspektiv, vi drivs av att skapa långsiktiga värden för våra kunder och vi nöjer oss inte med att tänka enbart på den transaktion som våra processer ofta slutar med, vi vet att det är mycket annat som är viktigt för vår kund och vi vill bidra med mer, det är också där vi skapar det mervärde som vi vet att vår kund uppskattar.

Vad innebär det för dig?

Vi strävar efter att förstå våra kunder och deras bolag på djupet för att kunna ge råd som gynnar både ägaren och företagets långsiktiga framgång.

Läs mer
Som ägare till ett företag har man ofta investerat mycket tid och engagemang i sin verksamhet, och det är avgörande att fatta rätt beslut när det kommer till ägarförändringar. Vi assisterar våra kunder i att kartlägga det optimala beslutet. Trots att man som ägare och operativ ledare kan vara expert på sin bransch, kan man sakna insikt i de möjligheter och strategier som vi kan erbjuda. Vi brukar ofta ge våra kunder många nya insikter i vårt initiala samtal och vi gör alltid vårt yttersta för att finna bästa vägen framåt. Det ska bli så bra som det bara kan bli och lite bättre, vi är inte nöjda med ”lagom bra” när det handlar om strategiska beslut med stora värden för vår kund, då är bara det bästa gott nog.

Noggrant överväga alla alternativ

Idag erbjuder den svenska transaktionsmarknaden många möjligheter för ägarledda bolag, ofta blir fina bolag uppvaktade av intressenter av olika slag och vi tror att det är klokt att noggrant överväga alla alternativ innan man fattar beslut.

Läs mer
När vi har utforskat samtliga möjligheter tillsammans med vår kund och identifierat företagets alla nuvarande och framtida värden, ser vi det som vår uppgift att guida och leda vår kund till ett tryggt beslut om hur man vill gå vidare. Vårt råd landar ofta i att en väl planerad och strukturerad process skapar mest värde, där får vi möjlighet att tillföra det extra värde som ger kunden bästa möjliga förutsättningar för den viktiga affären – en affär som ofta är en av de mest betydelsefulla beslut man fattar i livet.

Vi hjälper er nå er drömaffär!

Läs mer
Ta vår hjälp, vi på Paulmarken Holmberg vågar säga att vi är experter i ämnet och vi går gärna ett extra varv för vår kunds bästa. Allt detta sker på vår hemmaplan och vi trivs oerhört bra i rollen som rådgivare åt våra kunder där vi varje dag får möjlighet att guida, förhandla och hjälpa vår kund till möjligheten att nå sin drömaffär.

Kom igång

Vill du veta mer?

Om du har fått ett bud på ditt företag, eller kanske funderar på att sälja så har du allt att vinna på att kontakta oss. Vi uppskattar alla de förutsättningslösa möten vi har med företag som kontinuerligt kontaktar oss. Vi tar oss alltid tid att förstå varje enskild situation och ger vår återkoppling på hur vi råder bolaget att gå vidare. Ring eller maila oss så bokar vi ett möte!