Julafton om bara några dagar..  

Julafton om bara några dagar..  och vi på Paulmarken Holmberg jobbar på in i det sista för att leverera det bästa till våra kunder. Häromdagen var vi i Karlstad och hjälpte två bolag inom energismarta och designade belysningslösningar att gå samman och igår var vi i Linköping och closade en företagsförsäljning av en legoleverantör med produkter till tillverkningsindustrin. Med dofter av knäck, glögg och julskinka är det med glädje vi skickar er en kort update från oss på för att summera året 2023. 

Vi har haft den stora äran att få hjälpa många fina bolag under året. Det har varit processer som lett till såväl bolagsförsäljning som förvärv och kapitalanskaffningar, men vi har också stöttat bolag som blivit uppvaktade av köpare och som behövt vår hjälp med budanalys och andra råd om hur man bör tänka när en extern aktör visar intresse för bolaget. 

Att vi får möjligheten att verka inom så många olika branscher och kontexter är verkligen något som vi alla i teamet uppskattar. Vi lär känna ägare och intressenter väl och det är med stor respekt vi följer med i beslut som många gånger kanske är något av det största beslut man fattar i livet. Att göra förändring med sitt ägande i det bolag man levt och verkat under större delen av sitt yrkesverksamma liv är inte utan att det kommer med både osäkerhet och känslor. Därför är det extra roligt att få stå där i slutet av en process och känna glädjen i att två eller flera parter hittat varandra på bästa sätt.

Under året 2023 har transaktionsmarknaden i Sverige känts både stark och dynamisk, men också utmanande. Företagstransaktionerna har fortsatt varit på en relativt hög nivå. Självfallet ser vi att vissa branscher har mer utmaningar än andra och att den globala ekonomiska osäkerheten gjort sig påmind på olika sätt. Trots dessa utmaningar är vi på Paulmarken Holmberg övertygade om att 2024 kommer att bli ett spännande år på den svenska transaktionsmarknaden. Innovationer och framsteg inom bla teknik och hållbarhet öppnar upp nya möjligheter för företag och investerare. Genom att vara proaktiva och anpassningsbara till föränderliga marknadsförhållanden kan vi se fram emot ett framgångsrikt år. Vi har redan nu dialog med flertalet fina bolag som står inför att fatta ett beslut om försäljningar och kapitalanskaffningar inför nästa år.
Här ser vi exempelvis att den svenska tekniksektorn vuxit stadigt de senaste åren och vi pratar med spännande bolag inom områden som AI, fintech och hållbarhet. Många lovande företag som vi vet kommer att locka intressenter.

Att äga och driva ett företag är en utmanande uppgift och det finns många aspekter att ta hänsyn till, särskilt när det gäller ägarfrågor och eventuell försäljning av bolaget. Oavsett om man som ägare överväger att sälja sitt bolag eller bara är intresserad av att hantera ägarfrågor på ett värdeskapande sätt finns vi på Paulmarken Holmberg här för er. Genom att ta hjälp av oss kan ni som ägare säkerställa att ni står med de bästa förutsättningarna för just er och att ni får en rättvis och framgångsrik affär som går i linje med era intressen och framtida mål den dagen ni är redo för det.

Snart är det nog många av oss som får möjlighet att koppla av litegrann omsluten av allt vad julen bjuder. Ta dig tid att umgås med familj och vänner, njut av god mat och sprid julglädje. Det är också en bra tid att reflektera över året som gått och tänka på målen och ambitionerna för det kommande året.

Vi vill med detta önska er alla en riktigt god jul och ett fantastiskt 2024.
Låt tillsammans stå redo för nya möjligheter, utmaningar och framgångar!

Team Paulmarken Holmberg

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar